Salt + Spa = Välmående

Salt + spa = välmående

Spabad för bättre hälsa och Livskvalitet

Även om man kanske inte alltid vet exakt varför, så upplever många att vatten skapar en djupare känsla av välmående. Idag finns det även forskning på att vatten gör oss lugnare och lyckligare. Att ‘vattenterapi’ är en metod för ökat välmående är helt enkelt ingen slump. (*1)
När du investerar i ett spabad så ökar det inte bara känslan av vardagslyx, utan det kan förhöja din livskvalitet och ge dig en bättre hälsa. Låter det för bra för att vara sant? Det tyckte vi också först, men sen gjorde vi en djupdykning och nedan kan du läsa vilka positiva effekter spabad kan ge.

Minskad smärta

Under 2018 i en studie av La Trobe University Australia, fick 52 patienter prova spabad som en terapiform för att reducera smärta och ångest. När patienterna i slutet av studien fick utvärdera så upplevde de en minskning till mindre än hälften och deras välmående var mer än fördubblat. (*2)

Enligt artikel i ‘Rheumatology International’ visar en studie även att spa terapi kan ha en positiv effekt för den som lider av reumatiska sjukdomar. (*3)

Ökad glädje

Vi vet alla att motion är viktigt och ett bra verktyg för ökat välmående i både kropp och knopp – men alla har vi olika förutsättningar att röra på oss. Oavsett om du har begränsad rörelse eller en latmask som kryper, så kan University of Freiburg i Tyskland ge dig underlag till att ett spabad kan göra lika gott för din mentala hälsa som motion.
 
I en studie med två grupper som led av depression fick den ena gruppen motionera och den andra bada spabad, och det positiva resultatet blev större hos badarna än motionärerna. (*4)